• 500 g hakket kalvekød
  • 2 spsk hakket frisk timian
  • 1 spsk chili pulver
  • 1 spsk spidskommen
  • Fintrevet citronskal fra en økologisk citron
  • 1 håndfuld hakkede afskallede pistacienødder
  • Salt og peber
  • Salat mix
  • Frisk mynthe
  • 1 rødløg i meget tynde skiver
  • 1 citron
  • 1 bundt bredbladet persille
  • Oliven olie
  • 8 tortillia wraps
  • Yoghurt naturel

Denne opskrift er en af Jamie Olivers. Min veninde lavede det til os en dag – og det var et stort hit hos både store om små. I opskriften er der, ud over køddet, salat og rødløg, men man kan supplere med fx tomater og avocado. Min veninde lavede dem med kalv men de kan også laves med lam. Køddet skal egentlig grilles men kan også steget på panden hvis det ikke lige er grillvejr.

Fremgangsmåde:

  1. Rør køddet sammen med med timian, chili, citron, pistacianødder, salt og peber
  2. Form køddet til 8 aflange ‘frikadeller’
  3. Bland salat og mynte i en skål
  4. I en anden skål presses citronen over skiverne af rødløg (det vil gøre at rødløgene er knap så stærke)
  5. Bland salat, løg og persille godt sammen og vend til sidst med olivenolie, citronsaft, salt og peber
  6. Grill/steg køddet til det er gyldent på alle sider
  7. Varm tortilliaerne
  8. Fyld tortilliaerne med salat, køddet brækket i mindre stykker og yoghurt

Så er det bare at spise løs – velbekomme!