• 250 g mel
 • 4 spsk sukker
 • 3 dl fløde
 • 2 dl øl
 • 4 æg - delt i hvider og blommer
 • 1 knsp salt
 • 1 tsk kardemomme
 • 2 spsk sukker
 • 50 g smør (+ekstra til bagning)
 • -
 • 150 g blåbær
 • ½ tsk vanilliepulver
 • ½-1 dl sukker
 • saft af en halv citron

Valfer passer godt til en søndag i september. Så i søndags indviede jeg vores nye dobbelte vaffeljern – det kan godt anbefales da man hurtigt får produceret en masse lækre vafler. Jeg lavede Frk Jensens vafler med æg – og de var virkelig godt. Jeg husker min farmors vafler som de bedste vafler i verden – og hun puttede øl i. Så da jeg så, at der var øl i denne opskrift måtte det blive den. Jeg lavede dobbelt portion som endte med 16 plader – der var legekammerater på besøg så de fik hurtigt ben at gå … næste gang kan jeg vist godt lave en endnu større portion.

Som sagt blev de virkelig gode. Men det er vist heller ikke de sundeste vafler…

Fremgangsmåde:

 • Bland mel og sukker og rør det jævnt med fløde og øl
 • Del æggene og rør blommerne i dejen sammen med salt og kardemomme
 • Lad dejen hvile et kvarter
 • Smelt smørret og rør det i dejen
 • Pisk æggehviderne stive med sukkeret
 • Vend først 1/4 af hviderne i dejen og derefter resten på en gang
 • Varm vaffeljernet op og kom lidt smør på
 • Hæld dejen på midten af jernet og luk det straks så dejen flyder ud til kanterne
 • Bag vaflerne til de er gyldne

Server med sukker, syltetøj eller hvad du ellers har lyst til.

Jeg lavede noget hurtig blåbær syltetøj til. Jeg tog 150 g blåbær i en gryde med ½ tsk vanillipulver, ½-1 dl sukker og lidt citronsaft. Kogte det hurtigt op og lod det blot koge et par minutter. Så var det klar!