• 1½ spsk olivenolie
  • 1 løg i skiver
  • 2 fed hakket hvidløg
  • 3 store stilke frisk basilikum
  • 1 kvist frisk timian
  • 1 laurbærblad
  • 2 spsk tomatpuré
  • 1,5 kg meget modne tomater i kvarte
  • En anelse sukker
  • 2½ dl kyllingebouillon
  • 1½ dl fløde
  • evt et tsk cremefraishe

Den her supper er lavet på friske modne tomater. Man kan også snyde og bruge tomater fra dåse – eller en kombination. Jeg koger ofte lidt suppehorn som ekstra fyld til børnene og laver bruchetta med avocado, mozerella, olivenolie, salt og peber til de voksne.

Suppen er nem at lave og smager fantastisk. Hvis der er en rest tilbage så gem den og brud den som tomatsauce på din næste pizza!

Fremgangsmåde:

Varm olien op i en gryde og lad løget snurre ca. 3 min., til det er blødt uden at have taget farve. Tilsæt hvidløg, basilikum, timian, laurbærblad, tomatpuré og friske tomater. Krydr med sukker, salt og sort peber. Kom bouillon i og bring det i kog. Skru ned for varmen og lad simre under låg i 15 min. Tag laurbærblad op og kassér. Blend suppen og kom den tilbage i gryden. Rør fløden i og varm godt igennem. Servér evt med en tsk cremefraishe.