• 3 dl grov rugmel
  • 3 1/2 dl havregryn,
  • 1 dl hvedeklid
  • 1 dl sesamfrø
  • 1 dl hørfrø
  • 2 dl solsikkekerner
  • 1 tsk salt
  • 7 dl vand

Den her opskrift har jeg fået af min svigerinde – jeg tror ikke det bliver meget sundere. Jeg synes de er rigtig gode at have med som snack på arbejdet og når vi er på tur.

Fremgangsmåde:

Rør alle ingredienser sammen. Dæk to bageplader med bagepapir.

Smør blandingen ud på bagepladerne med en dejskaber – fordel blandingen så jævnt som muligt. Rids firkanter i dejen med dejskraberen.

Bag knækbrødene i 35-40 minutter ved på varmluft, 185 grader. Åben ovnen 2-3 gange for at slippe damp ud. Sæt herefter temperaturen ned til 100 grader. Del knækbrødene op og fjerne bagepapiret. Læg knækbrødene på en rist og lad dem stå i ovnen til de er helt spørge (ca 45-60 minutter).Lad dem køle helt afpå rist før de lægges i tætsluttende beholder.