• 600 g fiskefilet - torsk eller sej
  • 3 spsk hvedemel (eller glutenfri mel)
  • 1 tsk salt
  • 1/4 tisk peber
  • 1 løg
  • 1 mango
  • 1 dl vand
  • 2 spsk olie
  • 1 tsk karry
  • ½ dåse kokosmælk
  • Olie til stegning

Min mands moster har som en del af et projekt på en skole lavet en kogebog sammen med sine elever.  Kogebogen indeholder retter fra mange kulturer og er tilpasset børn og unge. Og som en ekstra bonus kan alle opskrifter laves glutenfrit. Bogen hedder: ‘En matreise for unge kokker’.

Denne opskrift er en lækker fiskeret fra Kenya. Den er mild og god og meget børnevenlig. Det ser måske ikke så spændende ud på billedet – men det smager godt så det skal prøves…

Fremgangsmåde:

  • Vask fiskefileterne og fjern. eventuelle ben
  • Dup fisken tør med køkkenrulle og del den op serveringsstykker
  • Bland mel, salt og peber i en plastpose og læg fiskstykkerne op i posen. Ryst posen så alle fiskestykkerne bliver dækket af melblandingen
  • Hak løget. Skræl mangoen og skær den i tern
  • Kog mango og vand op i en gryde. Når mangoen er blød blendes blandingen.
  • I en anden gryde svitses løg og karry i olien – ved middel varme. Steges til løget er blødt og blankt. Hæld kokosmælk og mangoblandingen op i gryden og kog op
  • Steg fiskestykkerne i olie ved middel varme i 2-3 minutter op hver side. De skal være lysebrune  på begge sider.

Server med ris, mangosauce og fx ærter, grønne bønner eller broccoli.