• 4 laksefilter
  • Soyasauce
  • 300 g ægnudler
  • 1 lille broccolihoved delt i små buketter
  • 1 peberfrugt skæret i strimler
  • 1 stort løg skåret i både
  • Smagsneutral olie til stegning

Soyabagt laks smager skønt og er nemt at lave. Jeg blev introduceret til soyabagt laks af en kollega for mange år siden. Det er meget simpelt men den bløde milde laks smager virkelig godt sammen med soyaen.

Fremgangsmåde:

  1. Tænd ovnen på 200 grader
  2. Dup laksen tør med køkkenrulle
  3. Læg laksen i et ildfast fad med skindsiden opad
  4. Hæld soya i faddet til det dækker ca ½ cm af laksen (vælg et lille fad der kune lige passer til laksen så du ikke behøver litervis af soya)
  5. Bag laksen i ovnen i 12-15 minutter afhængig af størrelse (jeg kan bedst lide at kun lige er bagt og er lidt blød i midten)
  6. Kog nudlerne efter anvisning på pakken
  7. Svits løg, broccoli og peberfrugt i godt med olie i nogle minutter til de er møre
  8. Tilsæt de kogte nudler og vende det hele godt sammen og smag til med soya
  9. Server straks