• 300 g hvedemel
  • 150 g stuetempereret smør
  • 100 g flormelis
  • 1 æg
  • -
  • 2 pasturiserede æg
  • 2 spsk sukker
  • 1 spsk maizena
  • 2½ dl sødmælk
  • 1 tsk vanilliesukker
  • 2½ dl piskefløde

Efter en tur på Feddet hvor vi plukkede 6 kg blåbær og tog 2 kg med hjem skulle der eksperimenteres med dejlige kager med blåbær. Disse små fine blåbærkager minder om små jordbærkager … og de smager skønt. Jeg har lavet bundene som en almindelig mørdej. Der kan også tilsættes 70 g revet marcipan hvis man ønsker en lidt mere mazarin agtig bund. Bundene og kagecremen kan sagtens laves dagen i forvejen – så kan man nøjes med at piske flødeskummet, vende det med cremen og ‘samle’ kagerne når man skal bruge dem.

Bunde:

  • Ælt alle ingredienserne sammen (hvedemel, smør, flormelis og æg) til den er blød og smidig
  • Stil dejen i køleskabet 30 minutter
  • Tænd ovnen på 180 grader
  • Del dejen i 12 og fordel dejen i en muffinsform – klem dejen rundt i kanterne så de ligner små ‘skåle’. Alternativt kan dejen rulles tyndt ud og der udstikkes cirkler som fordeles i muffinformen
  • Bag bundene i ca. 15 minutter eller til de er gyldne
  • Køles af på en bagerist

Kagecreme:

  • Rør æg, sukker og maizena sammen med et piskeris til massen er ensartet
  • Tænd for varmen og tilsæt mælk under forsat omrøring – rør hele tiden ind til cremen har den rette tykkelse
  • Rør vanilliesukker i og stil cremen på køl
  • Når cremen er kold piskes flødeskummet og vendes med kagecremen

Med en kagesprøjte sprøjtes der creme i de små afkølede forme og der pyntes med blåbær. Der kan naturligvis også bruges alle mulige andre bær.