• 400 g fiskefilet fx torsk, lyssej
  • 1 tsk salt
  • 1 lille løg, finthakket
  • 1 æg
  • 2 spsk hvedemel
  • 1-1½ dl mælk
  • friskkværnet peber
  • smør og olie til stegning

Fiskefrikadeller med remoulade, rugbrød og rå grøntsager – så bliver det ikke meget nemmere. Du kan købe en god fiskefars hos fiskehandleren eller selv kaste dig ud i at lave farsen. Så ved du hvad der er i den og jeg kan næsten love dig at der er mere fisk i den du selv laver – og mindre mel. Her en nem opskrift…

Fremgangsmåde:

Blend fisken i en foodprocessor sammen med saltet. Når fisken er grovhakket røres den sammen (med ske) med løg, mel, æg og peber. Mælken hældes i lidt ad gangen. Lad dejen hvile 30. minutter i køleskabet.

Form fiskefrikadellerne med ske og steg dem i smør og olie ved middel varme. De skal steges ca. 5 minutter på hver side.

For at variere smagen kan noget af fisken udskiften med laks og/eller der kan tilsættes hakkede krydderurter i farsen.