• 500 g fuldkornspasta
  • 500 g hakket magert oksekød
  • 2 fed hvidløg
  • 2-3 spsk hvedemel
  • 1 tsk paprika
  • 2 spsk olie
  • 50 g smør
  • 1 løg
  • 250 g champignoner
  • 2 spsk koncentreret tomatpuré
  • 2-3 tsk sennep
  • 0,7 dl hvidvin (kan undlades)
  • 1,25 dl oksebouillon
  • 150 g creme fraiche
  • 3 spsk persille
  • Salt og peber

Denne ret stammer vist oprindeligt fra retnemt.dk, men jeg har fået opskriften fra min kusine. Den kan kun anbefales og den er nem at lave. Skal det gå stærkt kan kødbollerne laves aftenen i forvejen. Der er lidt lady og vagabonden over retten, men saucen er mere end blot en tomatsauce.

Fremgangsmåde:

  • Pil og pres hvidløg og bland det godt med det hakkede kød, salt og friskkværnet peber i en skål.
  • Bland mel, paprika og friskkværnet peber i en stpr frysepose. Form det hakkede kød med en teske til kødboller og læg dem i posen og ryst let til kødbollerne er dækket af et tyndt lag af det krydrede mel.
  • Varm olien og halvdelen af smørret i en stor stegepande. Når det skummer steges kødbollerne ved moderat varme til de er brunede. Tag dem af panden og læg dem på et stykke køkkenrulle.

  • Kog pastaen i en stor gryde med letsaltet kogende vand.
  • Imens skæres løget i tynde skiver. Skyl og halver champignonerne. Smelt det resterende smør på panden, kom løget på, og steg det til det er blødt. Kom champignonerne i og lad dem stege ca. 2 min. Tilsæt tomatkoncentrat, sennep, vin og bouillon. Kom kødbollerne tilbage på panden.