• 75 g hasselnødder
  • 75 g mandler
  • 160 g sukker
  • 150 g smør (SKAL være rigtig smør)
  • 3 spsk. mel
  • 3 spsk. piskefløde
  • Fyld:
  • 500 g friske jordbær
  • 2½ dl piskefløde
  • 2 tsk vanilliesukker
  • Chokolade til pynt

I lørdags skulle vi til middag hos naboen og jeg havde lovet at tage dessert med. Da vi først var færdige med lørdagens udflugt var der kun 50 minutter til vi skulle være til middag så jeg måtte lave desserten i en fart. Jeg googlede lidt og fandt en opskrift på nøddebund på www.newyorkerbyheart.com - den blev tilpasset lidt efter hvad jeg havde på lager.

 Fremgangsmåde:

  • Hak nødderne groft og rist dem lidt i en tykbundet gryde 
  • Bland de øvrige ingredienser i og varm blandingen op ved svag varme, til en flydende “dej”
  • Hæld dejen i en springform beklædt med bagepapir
  • Bag ved 175 grader i 15-17 minutter. Lad bunden afkøle MED ringen på.
  • Løsn forsigtig kagen langs siderne med en kniv og læg den på et flot fad
  • Pisk flødeskummen med vanilliesukker
  • Mos halvdelen af hindbærerne med en gaffel og vend dem med flødeskummet
  • Fordel skummet på bunden og pynt med chokolade og hindbær