• 400 g hakket kylling
  • 1 æg
  • 3 forårsløg finthakket
  • 1½ fintrevet gulerod
  • ½ fintrevet squash
  • 2 spsk mel
  • 1 lille håndfuld havregryn
  • ca 1 dl mælk
  • godt med salt og friskkværnet peber.

Dette er et alternativ til den helt klassiske frikadelle. Der er tilføjet lidt sunde grøntsager og så er de lavet på kylligekød. Skal det være rigtig nemt kan de bare sereveres med en skive rugbrød og råkostsalt. Alternativt smager de skønt med nye kartofler og en god salat.

Fremgangsmåde:

  • Rør alle ingredienserne sammen til en ensartet fars
  • Brun frikadellerne på begge sider og lad dem herefter stege videre ca. 3 minutter på hver side.

Bon apetit!

Opskriften er baseret på Anne-Cathrine Nordbys vinder-frikadelle fra Aftenshowet på Dr1.