• 400 g hakket oksekød
  • 1 pakke bacon
  • 1 hakket løg
  • 250 g champignong/svampe
  • 2 fed hvidløg - hakket
  • 2½ dl rødvin
  • 1 lille dåse tomatpuré
  • 2½ dl oksekødsbullion
  • 1½ dl fløde

De fleste familier spiser vel pasta med kødsauce ind i mellem. Denne kødsauce passer godt til en kold regnvejrs dag, da den er mere kraftig end en traditionel kødsauce og så har den et strejf af vildt over sig. Det er ikke den sundeste kødsauce – men den smager godt og gør sig godt en dag I er rigtig sultne og trænger til et ordentligt måltid…

Der er champigononer/svampe i retten. Jeg er så heldig at min svigermor plukker kantereller og tørrer dem. Så udover champigonerne  knuser jeg lidt tørrede kantereller i saucen – det giver en rigtig god smag. Men det smager også fint bare med champigoner.

Fremgangsmåde:

  1. Steg bacon på panden til det er let brunet – tilsæt løg  og steg yderligere nogle minutter til løget er klart/gennemsigtig. Pas på at varmen ikke er for høj så hvidløges brankes.
  2. Tilsæt hakkede oksekød og brun det/steg det igennem (sørg for at stege det ved relativt høj varme så kødet brunes og ikke koges)
  3. Tilsæt hvidløg og champignon/svampe at lad det stege nogle minutter
  4. Hæld vinen over over retten og lad den simre ca 5 minutter
  5. Tilsæt bullion, tomat puré, salt og peber og lad retten simre i 15-30 minutter
  6. Kog pastaen efter anvisningen på pakken
  7. Til sidst tilsættes fløden og retten koges hurtigt op
  8. Smag til med salt og peber

Server evt med salat og godt brød.

 

 

  1.