• 900 g skrællede kartofler
  • 1 porre
  • 1,3 l grøntsagsboullion
  • 1 kvist timian
  • 1,5 dl fløde
  • Sal og peber
  • 4 kyllingefileter
  • 2 spsk sød chilisauce

Nu går vi den kolde og mørke tid i møde – så kan vi varme os med en dejlig varm suppe. Dette er en simpel kartoffelsuppe serveret med kyllingespyd vendt i sød chilisauce. Til børnene sprang jeg chilIsaucen over. Det er udtroligt hvad et par spyd kan gøre ved appetitten. Kylling er normalt ikke det største hit – men denne gang røg det ned i en fart efterfulgt af  ’mere mor!’. Opskriften er også lagt under kategorien ‘vegetarisk’ – det er naturligvis serveret uden kyllingen.

Fremgangsmåde.

  1. Skyl og rens porren
  2. Svits porren blød i lidt smør
  3. Skær kartoflerne i mindre stykker og vend dem med porrerne
  4. Hæld boullionen over, læg timianen i og kog i ca 20 minutter
  5. Skær kyllingen i små mundrette stykker
  6. Steg dem på panden i lidt olie. Når de er næsten færdige hældes chilsauce over os de svitses yderligere et par minutter
  7. Sæt kyllingestykkerne på et spyd så de kan spises direkte fra spyddet
  8. Fjern timianstilken fra suppen og blend suppen
  9. Tilsæt fløde og kog op – smag til med salt og peber