• 1 kg. kartofler (fx bage kartofler)
  • ½ kg. søde kartofler
  • 4 dl mælk
  • smør
  • salt

Dette er egentlig bare en helt almindelig kartoffelmos – nogle af kartoflerne er blot skiftet ud med søde kartofler. Dette gør at kartoffelmosen får en flot orange farve og en sødligere smag.

Fremgangsmåde:

Kartoflerne skrælles og skæres i mindre stykker. Kartoflerne koges i ca. 20-25 min. i usaltet vand. For at få så lidt opvaske som muligt og gøre det så nemt som muligt koger jeg kartoflerne og laver mosen i samme gryde. Når kartoflerne er færdigkogte hældes vandet fra og gryden stilles nogle sekunder på kogepladen så alt vandet fordamper. Mælken hældes i gryden når den er lunet lidt piskes kartoflerne og mælen til en luftig mos. Pas på med at piske for længe da kartoffelmosen i så fald bliver slimet – og det vil vi jo gerne undgå! Til sidst røres smør og salt i mosen og den er klar til servering!

Bon apetit!