• 1 dl lunken vand
  • 50 g gær
  • 3 dl mælk
  • 50 g smeltet smør
  • 8 dl mel
  • 1 tsk salt
  • 3 spsk sukker
  • 1 tsk kardemomme
  • 100 g brun farin
  • 100 g blødt smør
  • 1-2 spsk kanel

Friskbagte kanelsnegle er et stort hit hjemme hos os. Her har jeg lagt sneglene som en mand og pyntet med slik, lakridsbånd hår og glasur. En flot og festlig fødselsdagskage.

Fremgangsmåde:

Gæren opløses i det lunkne vand. Tilsæt lidt af melet, sukker, salt, kardemomme, mælk og smør og tilsæt melet lidt ad gangen. Lad dejen hæve tildækket i ca 30 minutter.

Rør smør og farin sammen til remoncen.

Rul dejen ud til en stor firkant or smør remoncen på. Rul dejen sammen til en roulade og skær den i stykker af 2 cm. Kanelsneglene lægges i den ønskede facon på en bageplade med bagepapir. Tænd ovnen på 225 grader og lad snegele efterhæve under et viskestykke i ca. 10 minutter. Bages herefter i 10-12 minutter.

Lad sneglene/kagemanden afkølehvorefter den pyntes som ønsket.