• 5 pasteuriserede æg
  • 1½ dl rørsukker
  • 1 tsk kanel
  • ½ spsk vanilliesukker
  • 5 dl piskefløde
  • 3 appelsiner
  • Saft fra to appelsiner
  • 1½ dl honning
  • Evt. hakkede hasselnødder

Jeg ville lave en dessert med lidt julestemning over sig – uden at det skulle være ris a la mande. Valget faldt på kanelis med marinerede appelsiner. Isen er cremet og lækker og appelsinerne friske og syrlige. Opskriften har jeg fået af mine skønne gudmor.

Det hele er meget nemt at gå til og tager ikke lang tid at forberede.

Fremgangsmåde:

Kanelis

Pisk æg, sukker, kanel og vanilliesukker til æggesnaps. Pisk fløden til en blød flødeskum. Vend de to masser forsigtigt sammen og fordel dem i en form. Jeg brugte en silikone brødform. Frys ned i mindst tre timer – rør gerne i massen et par gange under nedfrysningen.

Tag isen ud ca 20 minutter før servering så den når at blive blød og cremet.

Marinerede appelsiner:

Saften fra to appelsiner koges sammen med honningen i cirka 20 minutter og køles let af.

Skær skralden af appelsinerne. Jeg plejer at starte med at at skære top og bund af og herefter skære skralden af langs siderne. Skær dernæst appelsinerne i tynde skiver. Læg dem i en skål og hæld marinaden over – stil i køleskab mindst to timer.

Ved servering - fordel appelsinskiverne på en tallerken men en kugle is ovenpå – drys evt med hakkede hasselnødder.

Velbekomme.