• 500 g jordskokker
  • 30 g smør
  • 2 hakkede skalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • Frisk timian´
  • 1 dl hvidvin
  • 0,8 dl fond (grøntsags eller hønsefond)
  • 2 dl psikefløde

Denne suppe fik jeg til en venindes fødselsdag og den smager virkelig godt. Kombinationen af den cremede suppe og friske kammuslinger er en vinder. Opskriften her svarer til en forret til 6 personer – hovedret til 4 personer. Server den med godt brød til!

Fremgangsmåde:

  • Skræl jordskokkerne og skær dem i mindre stykker
  • Brun jordskokkerne i en gryde med smør – tilsæt timian, løg og hvidløg og svits yderligere et par minutter (uden at løg og hvidløg tager farve)
  • Tilsæt hvidvin og lad det småkoge ind til hvidvinen er næsten fordampet
  • Tilsæt fond og piskefløde
  • Når jordskokkerne er møre blendes suppen og der smaget til med salt og peber.
  • Dup kammuslingerne tørre og steg dem kort på en pande.
  • Pynt evt med basillukumpesto

Server med godt brød til.