• 8 dl. økologisk skummetmælk
  • 50 g. gær
  • 2 tsk. salt
  • 1 spsk. brun farin (kan udelades)
  • 60 g. havregryn
  • 60 g. hørfrø
  • 60 g. sesamfrø
  • 400 g. grahamsmel
  • 400 g. hvedemel

Vores søn er inde i en periode hvor rugbrød ikke er det store hit. Så min mand har kastet sig ud at bage grovbrød – og det er et hit hos vores søn … og vi andre synes også det smager godt. Vi bager to brød og lægger det ene i fryseren. Brødet er ret hurtigt at lave – det kræver ingen fordej eller surdej så i løbet af en times tid har du lavet et friskbagt grovbrød.

Fremgangsmåde:

  1. Lun mælken. Opløs gær i mælken.
  2. Kom salt, sukker, gryn og frø i. Kom grahamsmel i. Hæld hvedemel i lidt af gangen. Dejen skal være som en tyk grød.(Den kan ikke æltes).
  3. Hældes i to små (teflon eller med bagepapir) franskbrødsforme. Sættes i en kold ovn. Tænd til 185 grader. Lad brødet bage i ca. 70 minutter - i en varmluftsovn bages brødet kun i ca. 45 – 50 minutter.Brødet er klar, hvis det lyder “hult”, når du banker let på det. Lad brødet afkøle inden du skærer af det.

Opskriften er fundet på Alletiders Kogebog.