• Dej:
  • 2½ dl lunkent vand
  • 50 g gær
  • 50 g sukker
  • 400 g mel
  • 50 g smeltet afkølet smør
  • Sukkermasse:
  • 75 g smør
  • 200 g mørk farin
  • 1 spsk. lys eller mørk sirup
  • 1 tsk mælk
  • ½ tsk. kanel

Den her brundsviger smager godt og er nemt at lave. Den svarer til en lille bradepande – hvis du skal lave en kagemand laver du bare dobbeltportion og fylder en hel bradepande.

Dej:
Opløs gæren vandet og tilsæt herefter sukker, mel og smeltet smør. Dejen æltes let tilden er samlet og fordeles herefter jævnt i en lille bradepande. Tryk dybe huller i dejen.Dejen er ret blød og klistret!

Sukkermasse: 
Smør smeltes i en gryde og røres sammen med farin, sirup, mælk og kanel. Den varme sukkermasse fordeles jævnt over kagen.

Sættes i en kold ovn – tænd på 200 grader og bag i 20 minutter.