• 50 g gær
  • 5 dl lunkent vand
  • 300 g sigtemel
  • 1-1,1 kg hvedemel
  • 75 g rørsukker
  • 15 g havsalt
  • 75 g blødt smør
  • 2 æg
  • 150 g solsikkekerner
  • 4 gulerødder, skrællede og groft revet
Så skulle jeg prøve at kaste mig ud i at lave gulerodsbrud. Og det var noget af en oplevelse… Jeg må indrømme at jeg undervejs var tvivlende overfor hvordan dette ville ende – men det endte godt!  Det smagte rigtig godt og ungerne elskede dem. De bliver kæmpestore så kan godt være jeg laver 16 i stedet for 12 næste gang så jeg kan klemme én ned i madkassen…
 
Fremgangsmåde:
Hæld det lunkne vand i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt  hvedemel, sukker og salt – ælt det sammen i skålen, ælt dernæst det bløde smør ind i dejen. Ælt den i ca. 6-8 minutter til du har en god og smidig dej der nemt kan æltes på bordet. Lad dejen hæve på et melet køkkenbord, med et klæde over, i ca. 1 time. Lav en fordybning i midten af dejen, slå æggene ud i fordybningen, tilføj solsikkekerner og de revne gulerødder.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fold dejen sammen til en stor bolle og brug en kniv eller en metalskraber til at hakke dejen i småstykker med. Sørg for hele tiden at samle æggene op og ind i dejen. Dejen skal ikke være jævn, men bare sammenhængende a la en hakkebøf. Når dejen er hakket helt i småstykker, deles den i 12 brud, som forsigtigt løftes over på en bageplade med bagepapir. Lad gulerodsbruddene hæve i endnu 1 time og bag dem ved 220 grader i ca. 15 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Afkøl gulerodsbrudene på en bagerist.