• 25 g gær
  • 3 dl lunkent vand
  • 1½ dl durumhvedemel
  • 6½ dl hvedemel (gerne italiensk pizzamel)
  • 1 tsk salt
  • 125 g frisk mozzarella
  • Olivenolie, nigellafrø og havsalt flager

Nu er grill sæsonen ved at blive skudt i gang – og hvad passer bedre til grillmad end et friskbagt foccacia brød? Dette brød er dejligt blødt og rummer en lille overraskelse i form af frisk mozzarella der er gemt i midten af brødet. Du kan også eksperimentere med andet flyd eller ved at bruge rosmarin på toppen i stedet for nigellafrøene.

Brødet kan bruges som tilbehør til supper, grillmad eller som en snack.

Portionen her svarer til en lille bradepande. Men skal I være mange så lav dobbelt portion og fyld en hel bradepande… det skal nok blive spist.

Fremgangsmåde:

  1. Rør gæren ud i vandet og tilsæt durummelet og lidt af hvedemelet. Dæk dejen til og lad den hæve 10 minutter.
  2. Tilsæt resten af melet, salten og ælt til dejen er smidig. Lad den hæve tildækket i 1 timer.
  3. Del dejen i 2 stykker og rul dem tyndt ud. Smør badepanden med olivenolie og læg det ene brød i bradepanden.
  4. Fordel mozzarella på brødet og kryder med salt og peber. Læg det andet stykke dej over og pres kanterne godt sammen så osten ikke løber ud af brødet når det bages. Lad brødet efterhæve tildækket i 10 minutter. Tænd ovnen på 225 grader.
  5. Tryk fingrene ned i dejen og lav fordybninger – drys med nigellefrø.
  6. Bag brødet på midterste rille i ca. 18 minutter til det er gyldent på overfladen.
  7. Tag brødet ud af ovnen og dryp olivenolie over og drys med saltflager.
  8. Server brødet lunt og friskbagt.