Denne lagkage lavede jeg til min søns 5 års fødselsdag – og den gjorde lykke. For første gang kastede jeg mig ud i at lave en lagkage HELT fra bunden så bunde, creme og syltetøj. Og det var faktisk ganske nemt og var det hele værd.

Lagkagebunde:

4 æg
1½ dl sukker
1 nip fint salt
2½ dl mel (evt halvt hvedemel og kalvt kartoffelmel)
1 tsk bagepulver

Tænd ovnen på 190 grader og smør springformen (24 cm). Pisk æg, sukker og salt til en luftig æggesnaps – det tager ca. 10 minutter med elpisker. Sigt mel og bagepulver i æggesnapsen og vend det forsigtigt sammen med en dejskraber. Hæld dejen i spiringformen og bag den i ca. 30 minutter. Lad kagen køle lidt af i formen. Løsn kagen langskanten med en kniv og vend den ud på en rist. Når kagen er kølet helt af kan den flækkes i tre bunde med en skarp kniv.

Creme:

5 dl mælk
5 æggeblommer
4 spsk sukker
2 spsk maizena
kornene af 1 vanilliestang

Bring alle ingredienserne i kog i en lille gryde under konstant omrøring og lad det simre 2-3 minutter. Si cremen over i en skål og drys med sukker så den ikke trækker skind. Lad den køle af i køleskabet.

Syltetøj:

1 pose frosne jordbær
1 dl sukker

Blend sukker og de optøede jordbær

Pisk ½ l fløde til flødeskum

Samle lagkagen:

Drys et lagkagefad med lidt sukker. Start med en lagkagebund, herefter jordbærsyltetøj og et lag creme. Lav et lag mere og afslut med en bund. Smør et tyndt lag føldeskum på toppen og pynt med resten langs siderne – enden vha af en flødeskumssprøjte eller en frysepose hvor du klipper et hul i hjørnet. Til sidst pyntes med frisk blåbær og jordbær.