• 8 friske figner
  • 8 skiver parmaskinke
  • 2 stk frisk mozzarella
  • Frisk basillikum
  • 6 spsk olivenolie
  • 3 spsk citronsaft
  • 1 spsk honning
  • Salt og peber

Denne ret lavede min veninde til os i sommers i Sydfrankrig. Her kunne vi købe skønne friskplukkede figner. Nu er det sæson i Danmark og det skal udnyttes. Retten er perfekt som forret eller frokostret med godt brød til.  Som sagt har jeg opskriften fra min veninde – hun er vist oprindeligt inspireret af Jamie Oliver.

Fremgangsmåde:

  1. Bland olivenolie, citron og honning – smag til med salt og peber
  2. Skyl basillikummen og fordel den på et fad eller fire portionstallerkener
  3. Skyl fignerne og skær et dybt kryds i dem. Klem på bunden så de åbner sig. Fordel dem på faddet.
  4. Hæld vandet fra mozzarella pluk den i mindre stykker og fordel stykkerne på faddet.
  5. Hæld dressingen over hele molevitten og drys med salt og peber

Bon appetit!