• 1 stang vanillie
  • 125 g blødt smør
  • 200 g brun farin
  • 1 æg
  • 225 g mel
  • 1½ tsk natron
  • 1 tsk salt
  • 50 g mørk chokolade
  • 50 g lys chokolade

 Disse småkager smager virkelig godt – og aller bedst når de er helt friskbagte. De er nemme at lave og hvis du har brug for dem en dag hvor det skal gå stærkt – så lav dejen i forvejen og frys den ned. Så skal du blot tø dejen op, skære småkagerne ud og ind i ovnen – 1-2-3 så har du friskbagte cookies! Opskriften er fra kogebogen Meyers Bageri.

Kom smør, brund farin og kornene fra vanilliestangen i en skål og rør det godt sammen. Rør herefter ægget i. Bland mel, natron og salt sammen i en skål og sigt de i smørblandingen. Rør dejen godt sammen og tilsæt til sidst den hakkede chokolade.

Rul dejen til en pølse på ca. 15 cm og pak den ind i husholdningsfilm og sæt den i køleskabet.

Tag dejen ud når den er gennemkold og skær den i 12-16 skiver. Sæt dem på en bageplade med bagepapir. old god afstand mellem kagerne for de flyder en del ud under bagningen.

Småkagerne bages ved 180 grader i 12-15 minutter. Afkøles på en rist med bagepapir.