• 120 g mørk chokolade (60-70% kakaoindhold)
  • 120 g smør
  • 120 g sukker (1½ dl)
  • 120 g fint blendede mandler
  • 4 æg

Denne chokladekage er perfekt som dessert – serveret med flødeskum eller vanillieis og evt. hinbærpuré. Kagen er glutenfri.

Fremgangsmåde:

  • Tænd ovnen på 175 grader
  • Smelt chokolade, smør og sukker sammen over vandbad i en gryde
  • Del æggene i blommer og hvider. Rør æggeblommerne og mandlerne i den smeltede chokolademasse.
  • Pisk æggehviderne stive og vend dem i
  • Klip et stykke bagepapir så det passer i bunden af en smurt springform på ca. 22 cm i diameter. Læg papiret i og kom dejen i formen.
  • Bag kagen i ca. 40 minutter
  • Afkøl kagen og pynt den evt med sigtet kakao
  • Server med flødeskum eller vanillieis

Bon apetit!

Opskriften er fra et udklip jeg har gemt fra et gammelt Bolig Liv.