• 400 g hakket oksekød
  • 1 hakket løg
  • 1 fed finthakket hvidløg
  • 1 lille grøn peber skåret i tern
  • 1 lille rød peber skåret i tern
  • 100 g champignin - hakket
  • 1 dåse røde bønner
  • 2 tsk chilipulver
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk peber
  • 2 spsk tomatpuré
  • 2 dl vand
  • Salt
  • 2-3 totillia pandekager per person

Burritos smager godt og er nemme at lave. Efter at have læst ingredienslisten på de færdiglavede burritos/taco-krydderier og konstateret at det primært er salt og sukker har jeg kastet mig udi selv at lave krydderiblandingen – og det kan kun anbefales! Jeg tilsætter også masser af grøntsager som giver  masser smag, fibre og vitaminer til retten.

 

Fremgangsmåde:

Start med at brun kødet. Tilsæt herefter løg og hvidløg i steg i yderligere et par minutter. Tilsæt peberfrugt og champignon – når grøntsagerne begynder at være møre vendes krydderierne i blandingen og steges kort. Hæld vandet over retten, tilsæt tomatpuré og rør det hele godt sammen. Herefter tilføjes de røde bønner (drænet for vand) og lad retten sminre 5-10 minutter. Smag til med salt.

Servér med lune tortilliaer, chunky salsa, guacamole, creme fraishe og friske grønsager som fx. majs, salat og tomat.