• 6 spsk vand
  • 50 g gær
  • 3 dl mælk
  • 50 g smeltet smør
  • 7-8 dl mel
  • 1 tsk salt
  • 3 spsk sukker
  • 1 tsk. kardemomme

Denne opskrift er en af Sif Orellana‘s opskrifter fra bogen ‘Krudtugler og kanelsnegle’. Det er nogle rigtig lækre klassiske boller. Jeg ved ikke om det er fordi jeg laver dejen på køkkenmaskine, men jeg må bruge betydeligt mere mel end det der er i den originale opskrift – jeg bruger ca. 2-3 dl ekstra mel. I ingredienslisten er angivet det oprindelige mål – så må I prøve jer lidt frem om I også har brug for mere mel.

Fremgangsmåde:

  1. Opløs gæren i den lunkne vand
  2. Tilføj de øvrige ingredienser og ælt dejen sammen
  3. Form 12 boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir
  4. Stil bollerne til hævning under et fugtigt viskestykke
  5. Tænd ovnen på 225 grader og snup et dejligt brusebad.
  6. Bollerne er klar til at blive sat i ovnen på midterste rille, når du kommer tilbage i køkkenet efter ca. 25 minutter.
  7. Pensl dem eventuelt med pisket æg først. Så bliver de ekstra flotte.
  8. Bag dem i cirka 12 min.