• 50 g gær
  • 3 dl lunkent vand
  • 2 dl A38
  • 20 g smør
  • 1 spsk sukker
  • ½ spsk salt
  • 2 dl solsikkekerner
  • 3½ dl grahamsmel
  • ca. 7 dl hvedemel

Det er meget populært med koldthævede boller – og det smager også rigtig godt og er supernemt … HVIS man vel og mærket er så velforberedt, at man har lavet dejen dagen før den skal bruges. Det er jeg ikke altid så derfor er denne opskrift god – den indeholde masser af solsikkekerner og en kombination af groft og lyst mel – og så kan den være færdig på en times tid.

Fremgangsmåde

  1. Findel gæren. Hæld A38 og lunkent vand i og glat gæren ud
  2. Tilsæt smeltet smør og resten af ingredienserne
  3. Lad dejen hæve under et klæde 30-45 minutter
  4. Tænd ovnen på 200 grader varmluft
  5. Form 16 boller og bag dem i 15-20 minutter på anden nederste rille