• 30 g smør
  • 2 dl sødmælk
  • 25 g gær
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk kardemomme
  • 1 spsk sukker
  • 300-350 g hvedemel
  • 100 g blødt smør
  • 100 g brun farin

 

Dette skulle egentlig have været en brunsviger.. men undervejs i bageprocessen blev der ændret planer og det blev til kanelsnurrer. Jeg har længe overvejet at kaste mig ud i at lave kanelsnurrer som alternativ til kanelsnegle. Så brunsvigereren endte som kanelsnurrer – og det var het. De små kunne i hvert fald ikke holde fingrene fra fadet…

Fremgangsmåde:

Skær de 30 g smør i små terninger. Varm mælken. Hæld mælken og smøret i en røreskål og rør rundt til smøret er smeltet. Afkøl til stuetemperatur. Opløs gæren i mælken. Tilsæt sukker, salt og kardemomme. Tilsæt  melet gradvist  og ælt kune lige akkurat så meget at dejen slipper skålen og er elastisk. Lad den hæve en times tid. Rør smør og brun farin sammen til remoncen.

 

Rul dejen ud til en firkant. Smør remoncen ud på dejen. Fold herefter dejen i to og skær 12 strimler. Tag en strimmel og hold den i begge ender og sno den ca. 5 gange rundt og vend enderne ind under bollen og læg den på en bageplade med bagepapir. Gør dette for alle 12 kanelsnurrer. Lad den herefter hæve en lille halv time. Herefter bages de 10-12 min. ved 225 grader ved almindelig ovnvarme.

Spis dem lune – og skynd dig inden fadet er tomt…